0
Winkelmand

Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten

Probeer ook eens deze heerlijke radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
  2. Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
  3. Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
  4. Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
  5. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  6. Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
  7. Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.

Ingrediënten

4 personen

150 milliliter rode wijn

2 eetlepels honing

200 gram ricotta

0.5 eetlepel tijm alleen de blaadjes

1 eetlepel olijfolie

1 kleine radicchio

4 verse vijgen

50 gram pistachenoten gepeld

6 zongedroogde tomaatjes in reepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Vijgen vers product photo
Vijgen versVijgen vers2,36
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
3585510011731 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

radicchio
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
36
Vetten
16
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0