0
Winkelmand

Ribeye met specerijen en gratin van zoete aardappel

Probeer eens deze ribeye met specerijen en gratin van zoete aardappel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schaaf de zoete aardappels voor de gratin in zeer dunne plakjes. Wrijf een ovenschaal in met het teentje knoflook en vet de schaal in met de helft van de boter.
  2. Verdeel de aardappelplakjes over de schaal en bestrooi tussendoor met wat nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
  3. Meng de melk met de room en het teentje knoflook en giet dit roommengsel over de aardappels (de plakjes moeten net onder staan). Verdeel de rest van de boter erover. Bak de gratin in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.
  4. Dep intussen het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Verhit 1 eetlepel boter in een grote braadpan en schroei het vlees aan beide kanten en op de vetrand dicht. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Fruit de uienringen in het bakvet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de kruidnagel, laurier, fond en het bier toe en breng aan de kook.
  6. Verkruimel de Indische cake in de jus. Roer de overige boter erdoor tot de saus wat voller is.
  7. Leg het vlees in de saus en warm nog 2 minuten mee. Steek rondjes uit de gratin met een glas of kookring en serveer bij de ribeye.
  8. Lekker met sperziebonen.

Ingrediënten

4 personen

4 ribeyes

1 ui in ringen

1 kruidnagel

1 laurierblaadje

100 milliliter runderfond

150 milliliter bockbier

1 plakje kruidkoek
of
1 plakje Indische cake

voor de gratin

2 eetlepels boter

600 gram zoete aardappel geschild

1 teentje knoflook geplet

2 eetlepels boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen) naar smaak

200 milliliter melk

200 milliliter room

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ribeye 1 stuk product photo
Ribeye 1 stukRibeye 1 stuk9,00
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Smaakt Runderfond product photo
Smaakt RunderfondSmaakt Runderfond 240 ml pot3,99
Alternatief
1
Grolsch Lentebok product photo
Grolsch LentebokGrolsch Frisse Lentebok is licht hoppig en zacht zoet van smaak met prikkelende tonen van citrus, honing en kamillebloesem.1,03
Alternatief
1
8710432651931 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lindemulder Indische cake product photo
Lindemulder Indische cakeLindemulder Indischecake 445 gram1,25
Alternatief
1
Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
650
Koolhydraten
45
Vetten
34
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
38
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0