0
Winkelmand

Ribkarbonade met appelchutney naar idee van Yvonne

Deze appelchutney is heerlijk voor over de gegrilde karbonade's.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de uien en fruit ze in olie in een grote koekenpan. Voeg kerriepoeder en cayennepeper toe.
  2. Laat de uien op laag vuur zacht worden.
  3. Schil de appels in kleine blokjes.
  4. Doe appelsap, ciderazijn, laurierblaadje en suiker bij de uien en breng dit aan de kook. Laat pruttelen tot de suiker is opgelost.
  5. Voeg de appelblokjes en de rozijnen toe. Zachtjes mee laten koken totdat de appels zacht zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  6. Laat de chutney afkoelen en serveer ‘m bij op de barbecue gegrilde ribkarbonades.
  7. Eet smakelijk!

Ingrediënten

8 personen

1 scheutje bakolie

2 uien

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel cayennepeper

400 milliliter appelsap

100 milliliter ciderazijn

1 laurierblaadje

300 gram bruine suiker

6 elstar appels of goudreinet of junami

75 gram donkere rozijnen

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bertolli Classico product photo
Bertolli ClassicoBertolli olijfolie Olio di Oliva Classico 1000 ml8,49
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot2,29
1
g'woon Appelsap fles product photo
g'woon Appelsap flesg'woon Appelsap 1,5l1,79
Alternatief
1
g'woon Appelazijn product photo
g'woon Appelazijng'woon appelazijn 250ml1,12
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Van Gilse Bruine kandij fijn product photo
Van Gilse Bruine kandij fijnVan Gilse Bruine Kandij Fijn 500 Gram Doos2,15
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1

Alternatief