0
Winkelmand

Ricotta-ijs met bessen, witte chocolade en pistache

Eet dit dit heerlijke ricotta-ijs met bessen, witte chocolade en pistache in de zomer als toetje.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de bessen circa 30 minuten in de diepvries zodat ze iets steviger worden.
  2. Klop intussen met een mixer de eidooiers met de suiker en citroenrasp in circa 3 minuten tot een romig, lichtgeel mengsel.
  3. Klop de ricotta erdoor tot alles goed is gemengd.
  4. Spatel de chocolade en bessen gelijkmatig erdoor en schep in een afsluitbare diepvriesbak.
  5. Laat het ijs in de diepvries in circa 3 uur stevig worden.
  6. Schep een lepel pistachepoeder in een schaaltje of coupe en schep daar bolletjes van het ijs op. Garneer met bessen, pistachenoten en eventueel eetbare bloemen.

Ingrediënten

4 personen

100 gram blauwe bessen

2 eidooiers

40 gram fijne tafelsuiker

1 theelepel citroenrasp

250 gram ricotta

75 gram witte chocolade grof gehakt

50 gram pistachenoten fijngemalen

eetbare bloemen (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Blauwe Bessen product photo
g'woon Blauwe Besseng'woon Blauwe Bessen1,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
3416 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr2,01
Alternatief
1
8710466260024 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
245
Koolhydraten
23
Vetten
14
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.1
Suiker
0