0
Winkelmand

Ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel

Eens wat anders uitproberen? Probeer deze ricotta-mandarijncake met amandelschaafsel eens uit! Perfect als nagerecht of gewoon voor de lekker.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Klop de boter met de suiker circa 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de ricotta en mandarijnrasp toe en klop tot een egaal mengsel.
  3. Voeg de eieren een voor een toe en klop circa 3 minuten goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer goed door.
  4. Schenk het beslag in het cakeblik en bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de cake in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

8 personen

150 gram boter op kamertemperatuur

125 gram suiker

250 gram ricotta

3 mandarijnen rasp

3 eieren

250 gram bloem

3 theelepels bakpoeder

2 eetlepels amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 8 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Mandarijnen groot product photo
Mandarijnen grootMandarijnen groot3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
40
Vetten
23
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0