0
Winkelmand

Ricottapannenkoekjes met kersen

Een verfrissende variatie op de standaard pannenkoek.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits de eieren en rasp de citroen.
  2. Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  4. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
  5. Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

250 gram ricotta

125 milliliter melk

2 eieren gesplitst

1 citroen rasp

100 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

arachideolie (naar smaak toevoegen)

1 pot kersen zonder pit op sap

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Aarts Kersen zonder pit op siroop product photo
Aarts Kersen zonder pit op siroopAarts Nederlandse Kersen 560 GR Pot1,75
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
10
Vetten
9
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0.1
Suiker
0