0
Winkelmand

Rijstschotel met spek en garnalen

Lekker eten dat snel op tafel staat èn eenvoudig te bereiden is? Dat is deze roerbakschotel met rijst, sperziebonen en garnalen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst. Schep de vleesreepjes om met de ui, knoflook, azijn, sojasaus en sesamolie. Laat even staan.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gemarineerde spekreepjes op een hoge stand. Voeg de sperziebonen en garnalen toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de rijst erdoorheen.

Ingrediënten

4 personen

325 gram gele rijst pak

300 gram speklapjes in reepjes

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook geperst

1 eetlepel azijn

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

300 gram sperziebonen in stukjes

1 eetlepel zonnebloemolie

300 gram cocktailgarnalen

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624271374 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Natuurazijn wit product photo
g'woon Natuurazijn witg'woon Natuurazijn wit 1,5L0,54
Alternatief
1
8711200208401 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Royal Mail Sesamolie product photo
Royal Mail SesamolieRoyal Mail sesamolie 125ml2,49
Alternatief
1
Sperziebonen product photo
SperziebonenUnbranded Sperziebonen 400 GRM VERPAKT2,09
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624274948 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
665
Koolhydraten
67
Vetten
27
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
35
Vezels
7
Zout
2
Suiker
0