0
Winkelmand

Rijsttaart met kaneel en appel-amandeltopping

Het perfecte nagerecht: een heerlijke rijsttaart met kaneel en een topping van gecarameliseerde appel en amandelschaafsel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de boter en een snuf zout tot een grof, kruimelig mengsel. Voeg beetje bij beetje 50 ml ijskoud water toe tot een glad deed ontstaat. Rol het deeg in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Breng intussen voor de vulling de melk met de slagroom, een snuf zout, het vanillestokje en -merg aan de kook.
  3. Roer de rijst, basterdsuiker en kaneel erdoor en kook afgedekt op de laagste stand in circa 20 minuten gaar. Schep daarna het mengsel over in een kom en laat het afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot circa 4 mm dik.
  5. Bestuif de taartvorm met een beetje bloem en druk het deeg voorzichtig erin. Snijd de randen bij, leg een stuk bakpapier op de bodem en vul met de blindbakvulling.
  6. Bak de taartbodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Neem het bakpapier met steunvulling eruit en laat de bodem afkoelen op een rooster.
  7. Klop intussen de eieren los en roer door de rijstepap. Giet dit mengsel op de bodem en bak nog circa 25 minuten in het midden van de oven.
  8. Laat de taart helemaal afkoelen. Snijd de appels voor de topping in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
  9. Meng de appel met het citroensap en de basterdsuiker en verwarm al roerend op een hoge stand tot de suiker smelt en licht karamelliseert. Schep de rozijnen erdoor en laat afkoelen.
  10. Verdeel de gekaramelliseerde appel over de taart en bestrooi met het amandelschaafsel.

Ingrediënten

8 personen

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

100 gram boter koud, in kleine blokjes

voor de vulling

300 milliliter melk

300 milliliter slagroom

1 vanillestokje opengesneden, merg eruit

160 gram dessertrijst
of
160 gram risottorijst

2 theelepels kaneelpoeder

3 eieren

voor de topping

20 gram witte basterdsuiker

250 gram zoetzure appels geschild

1 eetlepel citroensap

20 gram witte basterdsuiker

50 gram blanke rozijnen

25 gram amandelschaafsel geroosterd

Ingrediënten

Voor 8 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
20856 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Lassie Dessertrijst product photo
Lassie DessertrijstLassie Dessertrijst 400 gram1,25
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8710274008887 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
66
Vetten
28
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
10
Vezels
2
Zout
0.1
Suiker
0