0
Winkelmand

Risotto met paddenstoelen, knoflook, tijm en peterselie

Probeer ook eens deze risotto met paddenstoelen, knoflook, tijm en peterselie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de tijmblaadjes fijn. Bak de paddenstoelen in 2 porties. Verhit in een zeer hete pan 0.5 eetlepel olijfolie en doe er de paddenstoelen met tijmblaadjes in. Bak ongeveer 1 minuut, hussel alles door elkaar en voeg 0.5 fijngehakt teentje knoflook en een snuf zout toe. Voeg er, wanneer ze mooi gebakken zijn, wat peterselie, een heel klein snufje chilipoeder en een klein scheutje citroensap aan toe. Herhaal deze handelingen voor de tweede portie.
  2. Hak de helft van de gebakken paddenstoelen. Verhit in een ruime pan 1 eetl olijfolie en laat het sjalotje, de selderij en een snufje zout ongeveer 3 minuten zweten.
  3. Voeg de resterende knoflook toe en 2 minuten daarna, wanneer de groenten zacht zijn, de rijst. Laat de rijst, onder voortdurend roeren, bakken. Na 2 of 3 minuten worden de korrels glazig. Giet er, al roerend, de droge witte wijn of vermouth bij. Wanneer de wijn of vermouth in de rijst is opgenomen, voeg je een lepel bouillon toe en een snufje zout.
  4. Temper het vuur en laat de rijst sudderen. Voeg de gehakte paddenstoelen toe. Blijf bouillon bij de rijst lepelen, almaar roerend. Wacht tot de bouillon is geabsorbeerd voordat je er een nieuwe lepel bij giet. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
  5. Blijf bouillon toevoegen tot de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel een beetje béét hebben. Voeg de overige paddenstoelen toe. Controleer of er nog zout of peper bij moet.

Ingrediënten

6 personen

4 eetlepels olijfolie

250 gram gemengde paddenstoelen in plakjes, schoongeveegd

handje verse tijm (naar smaak toevoegen)

3 teentjes knoflook fijngehakt

handje verse peterselie (naar smaak toevoegen) grof gehakt

snufje chilipoeder (naar smaak toevoegen)

3 sjalotjes fijngehakt

0.5 struik bleekselderij fijngehakt

1 eetlepel citroensap

400 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn
of
100 milliliter vermout

1 liter kippenbouillon heet
of
1 liter groentebouillon heet

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710725005649 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Sperone Vermouth wit product photo
Sperone Vermouth witSperone Vermouth Wit 750ml3,03
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
505
Koolhydraten
85
Vetten
12
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0