0
Winkelmand

Risotto met spek en prei

Probeer ook eens deze risotto met spek en prei!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak bouillon van 700 ml kokend water en de 2 kippenbouillontabletten.
  2. Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer tot alles goed vermengd is. Giet de hete bouillon er beetje bij beetje bij en laat op hoge stand steeds door de rijst opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen.
  4. Voeg als alle bouillon is gebruikt en de rijst bijna beetgaar is de flinterdun gesneden prei toe. Laat nog een paar minuten meewarmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over.

Ingrediënten

4 personen

2 kippenbouillontabletten

2 speklapjes in dunne reepjes

1 eetlepel gedroogde oregano

2 eetlepels olie

1 ui gesnipperd

300 gram risottorijst

2 preien gewassen, in dunne ringen

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

8585002421081 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
1
Verstegen Oregano product photo
Verstegen OreganoVerstegen oregano gevriesdroogd 18 g Pot6,79
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
2
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
64
Vetten
28
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
25
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0