0
Winkelmand

Risotto met witte wijn en kaas

Probeer ook eens deze heerlijke risotto met witte wijn en kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotjes circa 2 minuten.
  2. Voeg de rijst toe en bak de rijstkorrels al roerend tot ze glanzen.
  3. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn volledig is opgenomen.
  4. Schenk de bouillon in gedeelten bij de rijst, laat de rijstkorrels de bouillon absorberen en voeg dan pas weer meer bouillon toe.
  5. Blijf roeren tot de rijst na ongeveer 20 minuten alle bouillon heeft opgenomen maar nog wel vochtig en beetgaar is.
  6. Neem de pan van de warmtebron en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe.
  7. Laat kort staan en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto direct.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes gesnipperd

250 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

750 milliliter groentebouillon van tablet kokend

20 gram boter

40 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks product photo
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuksMAGGI Bouillon Groente 122.4 Gram Doos1,15
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
50
Vetten
13
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0