0
Winkelmand

Risottokroketjes met Parmezaanse kaas

Probeer ook eens deze heerlijke risottokroketjes met parmezaanse kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter en fruit de sjalotjes lichtbruin.
  2. Voeg de rijst toe en roer even door de boter. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en na circa 20 minuten beetgaar is.
  3. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto in een platte wijde schaal afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  4. Vorm met de hand kleine kroketjes van de risotto en rol deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
  5. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de olijfolie en bak de kroketjes in circa 5 minuten om en om bruin.
  7. Serveer direct of houd ze eventueel even warm in de oven.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel boter

2 sjalotjes fijngesnipperd

300 gram risottorijst

700 milliliter groentebouillon kokende

100 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

1 eiwit losgeklopt

100 gram paneermeel

100 milliliter olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
640
Koolhydraten
78
Vetten
27
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
20
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0