0
Winkelmand

Riz au lait

Probeer ook eens riz au lait!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk, vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een mespunt zout aan de kook. Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken.
  2. Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig, niet te nat of te droog.
  3. Roer de boter erdoor en giet het rijstdessert in een schaal. Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast.
  4. Lekker met jam.

Ingrediënten

4 personen

1 vanillestokje opengesneden
of
2 zakjes vanillesuiker

200 gram dessertrijst

750 gram volle melk

1 eetlepel suiker

1 eetlepel boter

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Lassie Dessertrijst product photo
Lassie DessertrijstLassie Dessertrijst 400 gram1,25
Alternatief
1
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,15
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
340
Koolhydraten
54
Vetten
9
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0