0
Winkelmand

Roast beef met Yorkshire pudding en gepofte tomaten

Probeer eens deze roast beef met Yorkshire pudding en gepofte tomaten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de rozemarijn, knoflook, chilipeper, zeezout en peper. Wrijf het vlees in met de mosterd en verdeel het kruidenmengsel erover. Druk goed aan.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de braadpan en braad de rosbief rondom in 2-3 minuten aan. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC en zet de pan met de rosbief 20-25 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 48-52ºC.
  5. Bestrooi de snijkant van de tomaten met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal en zet de tomaten tegelijk met het vlees in de oven.
  6. Klop voor de Yorkshire pudding de eieren, melk, bloem en een snuf zout tot een glad beslag. Laat even rusten. Verdeel 1 theelepel olie over 6 holtes van de muffinvorm.
  7. Neem het vlees en de tomaten uit de oven en laat beide afgedekt met folie rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 220ºC.
  8. Zet de muffinvorm met de olie circa 5 minuten in de oven tot de olie heet is. Giet het beslag tot driekwart in de ingevette holtes en bak de Yorkshire pudding in de oven in circa 20 minuten goudgeel en knapperig. Zet de pan met vlees de laatste 5 minuten erbij in de oven.
  9. Snijd de rosbief in plakken en serveer met de tomaten en Yorkshire pudding. Giet het braadvet, eventueel gemengd met wat vleesbouillon of rode wijn, over de Yorkshire pudding.

Ingrediënten

4 personen

600 gram rosbief aan een stuk

1 eetlepel olijfolie om in te vetten

1 eetlepel olijfolie om in te vetten

0.5 eetlepel rozemarijn gehakt
of
0.5 eetlepel tijm gehakt

2 teentjes knoflook fijngehakt

0.5 theelepel gedroogde chilipeper fijngehakt

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

0.5 eetlepel mosterd

4 vleestomaten gehalveerd

1 scheutje vleesbouillon
of
1 scheutje rode wijn

voor de pudding

2 eieren

225 milliliter melk

125 gram bloem

Ingrediënten

Voor 4 personen

Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbief product photo
Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbiefGegrilde rosbief2,79
Alternatief
6
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,19
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1

Niet beschikbaar

gedroogde chilipepers
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
28
Vetten
19
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
44
Vezels
3
Zout
1
Suiker
0