0
Winkelmand

Rode bietenstamppot

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappelen, schil ze eventueel. Zet ze op met water en een bouillonblokje. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de bieten en rasp ze (ongekookt) fijn.
  3. Verhit een koekenpan en schenk de olie erin. Bak de falafelballetjes in 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Stamp ondertussen de aardappels fijn. Is de stamppot te droog, gebruik dan wat kookvocht of warme melk.
  5. Was de peterselie en hak deze fijn. Meng de bieten en de peterselie door de smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de stamppot met de falafelballetjes.

Ingrediënten

4 personen

800 gram kruimige aardappelen

1 kg rode bieten

400 gram falafelballetjes

10 gram bladpeterselie

1 blokje groentebouillon

6 eetlepels lauwe melk

1 eetlepel olijfolie om in te bakken

peper en zout naar smaak (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Hak Rode bieten schijven zoetzuur product photo
Hak Rode bieten schijven zoetzuurHAK Rode Bieten Schijven zoetzuur 355gr1,39
Alternatief
3
5285001620463 product photo
3
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
g'woon Bak & braad olijfolie product photo
g'woon Bak & braad olijfolieg'woon Bak & Braad Olijf 400ml1,15
Alternatief
1
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
66
Vetten
12
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
17
Vezels
16
Zout
3
Suiker
0