0
Winkelmand

Rode kool met gehaktbal en geroosterde aardappels

Probeer eens een heerlijke rode kool met gehaktbal en geroosterde aardappels.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het gehakt met paneermeel, zout en peper en het losgeklopte ei. Maak 10 gehaktballen.
  2. Braad de gehaktballen aan en laat ze langzaam gaar sudderen.
  3. Schil de aardappels en snij in stukken van circa 3 centimeter. Meng de aardappels met zout, peper en olie en leg in enkele lagen op bakpapier in een ovenschaal.
  4. Doe de rode kool in een kookpan en leg de laurier erop.
  5. Was en rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit. Meng de rasp, het sinaasappelsap, 250 ml water en een beetje olie en schenk over de kool. Laat de rode kool gaarkoken.
  6. Rooster de aardappels op 180ºC in de oven tot ze gaar zijn (circa 40 minuten).

Ingrediënten

10 personen

100 gram rode kolen

2 stukken handsinaasappels

0.5 gram laurierblad

1500 gram hoh gehakt

2000 gram aardappels

50 mililiter olijfolie

2 stukken eieren

100 gram paneermeel

Ingrediënten

Voor 10 personen

Bio+ Rode kool product photo
Bio+ Rode koolBio+ Rode kool1,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Half om half gehakt flowpack product photo
Half om half gehakt flowpackHalf om half gehakt flowpack3,09
Alternatief
3
g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
3
g'woon Olijfolie mild product photo
g'woon Olijfolie mildg'woon Olijfolie mild4,89
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
1

Alternatief