0
Winkelmand

Rode kool met krokante speklapjes en sinaasappeljus

Rode kool en appeltjes lijken bij elkaar te horen, maar met deze sinaasappeljus doet hij het ook heel goed.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst en verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sinaasappel in tweeën, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in 4 plakken.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, kruid de speklapjes met peper en zout en bak ze, afhankelijk van het gewicht, in een paar minuten goed gaar en krokant. Bak de plakken sinaasappel de laatste minuut even mee.
  4. Zet het vuur laag en haal de speklapjes en sinaasappel uit de koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg het sinaasappelsap en de sojasaus toe aan het overgebleven vet in de koekenpan en roer op laag vuur tot een egale jus.
  5. Maak de borden op met de rijst, rode kool en speklapjes en verdeel de sinaasappeljus hier overheen.

Ingrediënten

4 personen

200 gram rijst

700 gram rode kool

1 sinaasappel

1 eetlepel zonnebloemolie

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

8 speklapjes

6 eetlepels sojasaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
8720600610059 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
3
8711200208401 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief