0
Winkelmand

Rode koolsalade met sinaasappel

De dressing van sinaasappelsap, azijn en mosterd maakt deze rode kool salade erg smaakvol. Lekker in combinatie met verse aardappelpuree en frisse sinaasappelpartjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
  3. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, de olie en wat peper.
  4. Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan. Houd de partjes sinaasappel apart.
  5. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  9. Meng de stukjes sinaasappel door de rode koolsalade en geef de kip en de aardappelpuree erbij.

Ingrediënten

2 personen

1 rode kool

2 sinaasappels

1 eetlepel azijn

1 theelepel mosterd

1 eetlepel olie

peper (naar smaak toevoegen) naar smaak

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

600 gram aardappelen

150 gram kippendijfilet

1 eetlepel vloeibare margarine

100 milliliter halfvolle melk

Ingrediënten

Voor 2 personen

Krautboy Biologische appel rodekool product photo
Krautboy Biologische appel rodekoolKRAMER BIO APPEL RODEKOOL 500 GRAM1,39
Alternatief
2
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Verstegen 4-Seizoenen peper product photo
Verstegen 4-Seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
1
Kipdijfilet product photo
KipdijfiletKipdijfilet2,73
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarineg'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
537.66
Koolhydraten
62.11
Vetten
16.63
Verzadigde vetten
3.78
Eiwitten
27.15
Vezels
13.12
Zout
0.39
Suiker
14.39