0
Winkelmand

Rodebessenchutney met port en balsamico

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een pan met dikke bodem de aalbessen met de uien, basterdsuiker, balsamicoazijn, gemberwortel of gembersiroop, port en de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm tot het kookpunt en kook zachtjes zonder deksel 15-20 minuten op een lage stand. Roer af en toe tot het een dik mengsel is.
  3. Giet deze chutney in een schone pot met deksel. Laat de pot omgekeerd afkoelen. Lekker bij een kaasplankje, vlees of rodekool.

Ingrediënten

500 gram aalbessen gerist

2 rode uien in dunne ringen

100 gram bruine basterdsuiker

3 eetlepels balsamicoazijn

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 4 cm
of
2 eetlepels gembersiroop

125 milliliter rode port 

1 eetlepel verse tijm

Ingrediënten

Voor 0 personen

8718858020928 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,89
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,25
Alternatief
1
Smaakt Gembersiroop product photo
Smaakt GembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1
5601194700698 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1

Alternatief