0
Winkelmand

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

Probeer eens deze fleurige rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kool in een vergiet en schenk er 1,5 liter kokend water over. Laat goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en halveer de partjes. Schil dunne reepjes van de citroenschil (alleen het gele deel) en pers de vrucht uit.
  2. Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, citroensap, mosterd, olijfolie, zout en peper. Schep de knoflook, bosui en de augurk erdoor.
  3. Meng de rode kool met sinaasappelpartjes en schep deze luchtig door de dressing. Garneer de salade met reepjes citroenschil.
  4. Als bijgerecht is deze salade lekker met gebakken aardappelen en gehaktballen.

Ingrediënten

4 personen

500 gram rode kool geschaafd

3 sinaasappels

1 citroen schoongeboend

1 theelepel mosterd

5 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook geperst

3 lente-/bosuitjes in ringetjes

2 grote zoetzure augurken in reepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

HAK Rode kool met appel product photo
HAK Rode kool met appelHAK Rode Kool met stukjes appel1,79
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,69
3
Kühne Gurkenviertel product photo
Kühne GurkenviertelKühne Gurkenviertel 330 g1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
205
Koolhydraten
13
Vetten
14
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0