0
Winkelmand

Roergebakken wortel met gember en sesam

Een heerlijk Aziatisch recept voor roergebakken wortel met gember en sesam.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wortel op middelhoge stand circa 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog een minuutje mee.
  3. Giet er de gembersiroop en twee eetlepels water bij en laat op lage stand nog enkele minuten stoven.
  4. Bestrooi met sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

500 gram bospenen geschild

3 eetlepels wokolie

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 gemberwortel fijngehakt, geschild, ca. 2 cm

2 eetlepels gembersiroop

2 eetlepels sesamzaad geroosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bospeen product photo
BospeenBospeen1,39
Alternatief
5
Sum & Sam Oosterse Wokolie product photo
Sum & Sam Oosterse WokolieSum & Sam Wokolie 500ml3,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Gember verpakt product photo
Gember verpaktGember verpakt2,74
1
Smaakt Bio gembersiroop product photo
Smaakt Bio gembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
150
Koolhydraten
13
Vetten
9
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0