0
Winkelmand

Romeinse witlofsalade

Deze salade van witlof met een verse, pittige saus is erg lekker met aardappelen en een slanke schnitzel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  3. Snijd de ansjovis in stukjes.
  4. Pers de knoflook er boven uit en prak dit met een vork tot een pasta.
  5. Roer er de olijfolie, 1 eetlepel water, citroensap en peper door tot een pittige saus is ontstaan.
  6. Was het witlof en snijd de struikjes in smalle reepjes. Meng er de peterselie en het sausje door.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  8. Serveer de witlofsalade met het vlees en de aardappelen.

Ingrediënten

2 personen

6 aardappelen

5 takjes peterselie

4 ansjovisfilets

0.5 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

citroensap (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

3 struikjes witlof

2 varkensschnitzels

2 eetlepels vloeibare margarine

Ingrediënten

Voor 2 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groen2,99
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1
John West Ansjovisfilets in olijfolie product photo
John West Ansjovisfilets in olijfolie1,65
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor Citroensap0,95
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
Witlof product photo
Witlof0,99
Alternatief
1
Schnitzel naturel 2 stuks product photo
Schnitzel naturel 2 stuks2,99
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480.15
Koolhydraten
41.15
Vetten
17.62
Verzadigde vetten
2.99
Eiwitten
35.91
Vezels
6.29
Zout
1.41
Suiker
5.27