0
Winkelmand

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Probeer eens deze heerlijke romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin.
  2. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar.
  3. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  4. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.
  5. Lekker met pizzabroodjes met spek.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote zoete ui fijngehakt

4 teentjes knoflook in plakjes

1 eetlepel gedroogde majoraan

500 gram kruimige aardappels geschild, in kleine blokjes

1 liter groentebouillon van tablet heet

100 gram mascarpone

100 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Zoete uien product photo
Zoete uienZoet 500 g COOP0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Majoraan product photo
Verstegen MajoraanVerstegen Majoraan 8 g Pot2,09
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks product photo
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuksMAGGI Bouillon Groente 122.4 Gram Doos1,09
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
24
Vetten
27
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0