0
Winkelmand

Romige paasrol

Vrolijke romige paasrol, geschikt bij veel speciale dagen zoals Pasen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de vulling en klop de eidooier met de helft van de suiker, de custard en een scheut melk goed los. Houd 1 eetlepel suiker apart en verwarm de rest van de melk met de overige suiker en vanillesuiker tegen de kook aan. Klop dit met een garde door het geklopte ei en giet dit mengsel terug in de pan.
  2. Verwarm op een lage stand tot de custardvla dikker begint te worden. Roer voortdurend over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Als je een streep kunt trekken en de vla niet meer doorloopt, is de vulling dik genoeg. Schep over in een kom en zet deze in nog een kom met koud water. Roer rustig door tot de vla is afgekoeld. Klop de slagroom met de apart gehouden suiker stijf. Hak 1/3 van de paaseitjes grof. Schep de slagroom, gehakte noten en gehakte paaseitjes door de custardvla.
  3. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eidooiers met de citroenrasp en de rest van de suiker tot een lichtgele crème.
  6. Spatel de eiwitten erdoor en zeef de bloem en maizena erboven. Spatel alles rustig en goed door elkaar.
  7. Strijk het beslag gelijkmatig uit over de bakplaat en bak de biscuitbodem in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar.
  8. Neem uit de oven en leg er nog een stuk bakpapier op. Keer de biscuit om en leg hem op het werkvlak. Trek het bakpapier aan de onderkant voorzichtig los en laat de biscuit circa 5 minuten afkoelen.
  9. Strijk de custardvulling gelijkmatig uit over de biscuit en laat daarbij de randen vrij. Rol de biscuitbodem met behulp van het bakpapier eronder rustig op.
  10. Leg de rol op een platte schaal en bestuif met poedersuiker. Spuit met het zakje topping 3 toefjes als nestjes bovenop de biscuitrol en leg de rest van de paaseitjes erin.

Ingrediënten

8 personen

2 eieren gesplitst

50 gram fijne tafelsuiker

0.5 citroen rasp

40 gram bloem

10 gram maizena

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

1 zakje taarttopping bakproducten

test test test test test test test test voor de vulling

1 eidooier

75 gram suiker

50 gram custardpoeder

500 milliliter melk

1 zakje vanillesuiker

200 milliliter slagroom

1 zakje paaseitje

20 gram pistachenoten gepeld, grof gehakt
of
20 gram amandelen grof gehakt

Ingrediënten

Voor 8 personen

8710274008887 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
20856 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
8719956493713 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr2,01
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

taarttopping
Geen product gevonden
custardpoeder
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
63
Vetten
27
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0