0
Winkelmand

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

Probeer eens deze romige paddenstoelensoep met blauwe kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd grote paddenstoelen in plakjes.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand.
  3. Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin.
  4. Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart.
  5. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  6. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche.
  8. Prak de rest van de crème fraiche door de kaas.
  9. Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom.
  10. Lekker met brood.

Ingrediënten

4 personen

600 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd

4 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes gesnipperd

2 teentjes knoflook geperst

1 liter groentebouillon

1 eetlepel peterselie grof gehakt

250 milliliter crème fraîche

100 gram roquefort
of
100 gram danish blue

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725005649 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
2
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
1
Castello Danablu traditional product photo
Castello Danablu traditionalCastello Molt kaas 50+ Danablue 125gr1,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
3
Vetten
41
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0