0
Winkelmand

Roomparfait met hazelnoot-praliné

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid het liefst een dag van tevoren. Meng de eidooiers met de suiker en vanillesuiker in een kom en zet deze op een pan met heet water (au bain-marie) die op een lage stand staat.
  2. De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop het mengsel met een mixer of garde in 5-10 minuten licht en romig.
  3. Zet de kom met het eimengsel in een bak met ijskoud water en laat het mengsel volledig afkoelen. Klop de slagroom dik vloeibaar.
  4. Spatel de room in 2 porties door het afgekoelde eimengsel. Bekleed de cakevorm met folie en giet het mengsel erin.
  5. Dek af met folie en zet de parfait minimaal 2 uur in de diepvries. Maak intussen de praliné.
  6. Meng de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan. Laat de suiker op middelhoge stand zachtjes smelten en goudbruin kleuren.
  7. Roer de hazelnoten voorzichtig door deze karamel, zodat ze rondom bedekt zijn. Schenk het hete mengsel op de bakplaat en laat de praliné afkoelen en hard worden.
  8. Schep de praliné met een spatel in stukken van de bakplaat en hak iets kleiner. Bewaar de praliné in een afgesloten bakje.
  9. Stort de parfait op een schaal en druk de praliné in de zijkanten en op de bovenkant. Snijd de parfait met een warm mes in plakken.

Ingrediënten

6 personen

6 eidooiers

2 zakjes vanillesuiker

300 milliliter slagroom

voor de praliné

150 gram suiker

150 gram suiker

150 gram hazelnoten grof gehakt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
8710466236821 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
630
Koolhydraten
55
Vetten
42
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
8
Vezels
2
Zout
0.1
Suiker
0