0
Winkelmand

Roomvla met gesponnen karamel

Probeer ook eens deze heerlijk roomvla met gesponnen karamel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de crème fraîche door de vla en verdeel dit mengsel over vier coupes. Zet ze in de koelkast.
  2. Smelt voor de gesponnen karamel de suiker met 5 eetlepels water op een lage stand tot de suiker gesmolten is.
  3. Schakel het iets hoger en laat het mengsel karameliseren maar zorg dat het heel lichtbruin blijft.
  4. Neem de pan van de warmtebron. Steek een vork in de karamel en beweeg hiermee boven een vel bakpapier snel heen en weer terwijl de karamel in dunne sliertjes van de vork druppelt.
  5. Steek de vork steeds opnieuw in de karamel en maak toeven karameldraden (dit kan van tevoren mits goed afgesloten bewaard). Serveer de roomvla met daarop een toef gesponnen karamel.

Ingrediënten

4 personen

200 milliliter demi crème fraîche

600 milliliter blanke vla
of
600 milliliter vanillevla

200 gram kristalsuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan demi crème fraîche product photo
Melkan demi crème fraîchemelkan Demi Crème Fraîche 125ml0,99
Alternatief
2
8710624260262 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624260897 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
415
Koolhydraten
73
Vetten
12
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0