0
Winkelmand

Rosbief met sjalotten en paprika

Probeer ook eens deze heerlijke malse rosbief met sjalotten en paprika!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan.
  2. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi het met oregano. Leg de stukken paprika ernaast.
  3. Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika.
  4. Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé.
  5. Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de paprika en sjalottenjus.
  6. Lekker met frietjes en aïoli.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels boter
of
2 eetlepels olijfolie

700 gram rosbief

2 eetlepels oreganoblaadjes

2 grote rode paprika's in grove stukken, zonder zaadjes

10 sjalotjes gehalveerd, gepeld

200 milliliter rode wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbief product photo
Trots van Coop Authentieke gegrilde rosbiefGegrilde rosbief2,79
Alternatief
7
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
2
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
345
Koolhydraten
11
Vetten
12
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
42
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0