0
Winkelmand

Rouleaux met courgette, zalm en garnalen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de courgettes grof. Bestrooi met zout en schep over in een fijne zeef.
  2. Leg een schoteltje met iets zwaars erop en laat de courgette 30 minuten uitlekken.
  3. Leg intussen de zalm voor de vulling in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  4. Klop de ricotta met het citroensap en de olijfolie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  5. Vet de randen van de bakplaat in en vet het stuk bakpapier op de bodem ook in.
  6. Roer alle ingrediënten voor de kruidensaus door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
  8. Klop in een andere kom de dooiers in een paar minuten luchtig en voeg de citroenrasp, de helft van de dille en peper toe. Knijp het overtollige vocht goed uit de courgette en schep de courgette met de kaas door de eidooiers.
  9. Spatel het opgeklopte eiwit erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel gelijkmatig erdoorheen. Verdeel dit beslag over de bakplaat en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  10. Bak de courgettebodem tegelijk met de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de courgettebodem erin staan.
  11. Neem de zalm wel uit de oven en trek de vis met 2 vorken uit elkaar. Neem de courgettebodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Houd daarbij de randen een paar centimeter vrij.
  12. Verdeel de warme zalm, garnalen en de overige dille erover. Bestrooi met peper en rol de bodem met behulp van het bakpapier rustig op. Leg de rol op een langwerpige schaal, snijd aan tafel in dikke plakken en serveer met de kruidensaus.

Ingrediënten

4 personen

voor het beslag

2 courgettes

6 eieren

1 citroen rasp

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

2 eetlepels bloem

voor de vulling

300 gram zalmfilets

200 gram ricotta

olijfolie (naar smaak toevoegen) om in te vetten

100 gram Hollandse garnalen

1 bosje dille grof gehakt

voor de kruidensaus

2 eetlepels dille fijngehakt

1 eetlepel citroensap

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels kappertjes fijngehakt

1 sjalot fijngehakt

2 eetlepels peterselie fijngehakt

2 eetlepels dille fijngehakt

6 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

Ingrediënten

Voor 4 personen

Courgette product photo
CourgetteCourgette is een redelijk neutrale groente en past daarom in vrijwel ieder gerecht. Door de fijne structuur en vorm van de groente kunt u heerlijke verrassende lekkernijen op tafel zetten, zoals courgetterolletjes gevuld met spek en geitenkaas of mini groente pizzaatjes.0,55
Alternatief
2
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
8710725022103 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Limonino Citroensap product photo
Limonino CitroensapLimoChef Citroensap 100 ml0,22
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Hollandse garnalen product photo
Hollandse garnalenHollandse garnalen4,59
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
615
Koolhydraten
13
Vetten
44
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
42
Vezels
1
Zout
2
Suiker
0