0
Winkelmand

Rouleaux van kip met cranberrysalsa

Met dit feestelijke kipgerecht met volle smaken zal het diner zeker een succes worden. De verrukkelijke cranberrysalsa maakt het helemaal af!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd van de kipfilets alle haasjes los en snijd deze in stukjes. Maal fijn in een keukenmachine. Voeg het ei, de room en dragon toe en maal verder tot een ‘farce'. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de gewelde cranberry's erdoor. Bewa
  2. Breng een pan water met zout aan de kook, blancheer de koolbladeren 2 minuten en leg ze in koud water. Snijd de dikke nerf eruit en laat de bladeren drogen op keukenpapier.
  3. Sla de kipfilets platter tussen vershoudfolie. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak. Leg hierop de plakken ham verticaal in de vorm van een rechthoek tegen elkaar en laat de randen iets overlappen. Leg hierop de platgeslagen filets tegen elkaa
  4. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk met de helft van de farce. Leg de kool erop en druk licht aan. Bestrijk met de rest van de farce. Rol van onder naar boven de ham met de kipfilet langzaam op met behulp van de folie. Druk niet te hard, vouw het folie strak om de rol en laat rusten in de koelkast.
  5. Maal de ingrediënten voor de salsa grof en breng op smaak met zout. Zet in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  7. Neem de rouleaux uit het folie en rol direct in een stuk aluminiumfolie. Gaar de rouleaux circa 1 uur in het midden van de oven. Laat ingepakt buiten de oven 10 minuten rusten.
  8. Verwarm de borden in de nog warme oven. Neem de rouleaux uit het folie en dep droog met keukenpapier.
  9. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de rouleaux rondom knapperig. Snijd de rouleaux in 8-12 dikke plakken en leg deze op de borden. Serveer de salsa erbij.

Ingrediënten

4 personen

1.5 kilogram kipfilets

1 ei

50 milliliter slagroom

0.5 theelepel gedroogde dragon

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

50 gram gedroogde cranberry's geweld

4 bladeren groene kolen

8 plakken rauwe hammen dikker gesneden

voor de salsa

1 eetlepel olijfolie

200 gram cranberry's vers

1 appel geschild, in kleine blokjes

1 rode peper in stukjes, zonder zaadjes

1 sjalot gesnipperd

1 verse gember geschild, in plakjes, ca. 1 cm

0.5 limoen sap

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8718882998675 product photo
Alternatief
5
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
8712200071293 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
g'woon Cranberry's product photo
g'woon Cranberry'sG'Woon cranberry 175 gram1,13
Alternatief
1
Witte kool product photo
Witte koolWitte kool2,39
Alternatief
1
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe ham product photo
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe hamTop! van Coop Kleintje authentiek rauwe ham1,69
Alternatief
4
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Cranberries product photo
CranberriesCranberries 250gr3,65
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
605
Koolhydraten
10
Vetten
20
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
95
Vezels
4
Zout
1.6
Suiker
0