0
Winkelmand

Roze gevulde eieren met krokante bacon

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Pureer de bieten met de azijn, suiker en 100 ml water. Schep deze bietenpuree over de eieren zodat ze volledig bedekt zijn. Laat afgedekt minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
  3. Bak de bacon krokant in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en snijd in kleine stukjes.
  4. Neem de eieren uit de bietenpuree en dep droog met keukenpapier. Halveer ze en schep de dooier eruit.
  5. Meng de eidooiers met de mayonaise, de helft van de bacon en de helft van de peterselie. Schep in een spuitzak.
  6. Spuit, of schep met een lepel, de vulling in de eieren. Bestrooi met de rest van de bacon en peterselie.

Ingrediënten

4 eieren

250 gram gekookte bieten

25 milliliter wittewijnazijn

2 eetlepels suiker

4 plakken bacon

2 eetlepels mayonaise

1 handje platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 0 personen

Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624753368 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke bacon product photo
Trots van Coop Authentieke baconBacon2,52
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
80
Koolhydraten
3
Vetten
6
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0.3
Suiker
0