0
Winkelmand

Roze linzensoep met bietjes

Een heerlijk recept voor een verjaardag, of gewoon voor ‘zomaar': kipshoarma! Heerlijk op Turks brood of in een pita.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak hierin de uien glazig. Voeg de bieten, komijn en het laurierblaadje toe. Bak circa 4 minuten tot je de specerijen ruikt.
  2. Voeg de linzen toe en roer kort door. Giet de tomatenblokjes en 1-1.5 liter bouillon erbij en breng aan de kook. Kook circa 15 minuten op middelhoge stand, tot de linzen gaar zijn. Voeg de kool toe en kook nog 5 minuten.
  3. Verwijder het laurierblaadje. Schep de soep in kommen en lepel wat crème fraîche erin. Bestrooi met de dille.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels olijfolie

2 uien gesnipperd

4 bieten in blokjes

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 laurierblaadje

250 gram rode linzen

1 blik tomatenblokjes

1.5 liter groentebouillon

200 gram rodekolen fijngesneden

4 eetlepels crème fraîche

4 eetlepels dille fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624234096 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Knorr Vega wortel wraps product photo
Knorr Vega wortel wrapsKnorr Vega wortel wraps2,55
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
No.1 Rode linzen product photo
No.1 Rode linzenNo.1 Rode linzen1,79
1
g'woon Tomatenblokjes met kruiden product photo
g'woon Tomatenblokjes met kruideng'woon tomatenblokjes met kruiden 400gr0,79
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8720600609800 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
415
Koolhydraten
42
Vetten
15
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
19
Vezels
18
Zout
3.1
Suiker
0