0
Winkelmand

Rozijnenmuffins, glutenvrij

Deze heerlijke muffins met rozijnen zijn glutenvrij en bevatten weinig zout. Ideaal wanneer je een dieet volgt!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Meng het meel met het bakpoeder en de basterdsuiker. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Breek het ei in het kuiltje en voeg de margarine en de kwark toe.  
  5. Roer vanuit het midden beetje bij beetje alles door elkaar.
  6. Meng er de rozijnen en eventuele andere vulling door.
  7. Schep het deeg in de papieren vormpjes. Druk evt. de rozijnen in het deeg, anders verbranden ze snel.
  8. Zet de vormpjes eventueel in een muffinvorm op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca 20 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten

12 personen

100 gram rozijnen

100 gram glutenvrij meel

100 gram boekweitmeel

2 theelepels bakpoeder

50 gram witte basterdsuiker

1 ei

75 gram vloeibare margarine

150 gram halfvolle kwark

Ingrediënten

Voor 12 personen

g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
8717371167042 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Boekweitmeel product photo
Bio+ BoekweitmeelBio+ boekweitmeel1,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarineg'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Melkan Halfvolle kwark naturel product photo
Melkan Halfvolle kwark naturelMelkan Halfvolle kwark naturel1,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
165.27
Koolhydraten
24.05
Vetten
6.11
Verzadigde vetten
0.99
Eiwitten
2.88
Vezels
0.53
Zout
0.04
Suiker
10.39