0
Winkelmand

Drumsticks van de barbecue met een tropische ananassalsa en gegrilde maiskolven

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de rub met elkaar in een kommetje en voeg eventueel een snufje zout toe.
  2. Doe de drumsticks in een diepvrieszak en voeg er 2 el van de rub en een klein scheutje zonnebloemolie aan toe.
  3. Sluit de zak en schud goed door elkaar, zodat de drumsticks aan alle kanten goed bedekt zijn. Laat minimaal 2 uurtjes marineren in de koelkast, maar het mag zeker ook een nacht marineren.
  4. Bereid de barbecue zo voor dat je indirect kunt grillen, oftewel dat je aan een kant van het rooster geen kooltjes legt. Zorg dat de temperatuur ongeveer 150 graden is.
  5. Haal drumsticks uit de zak en leg ze boven de kooltjes op het rooster. Grill rondom tot ze mooi gekleurd zijn.
  6. Leg aan de kant zonder kooltjes en laat afgesloten met een deksel zachtjes garen gedurende ongeveer 45 minuten garen. Controleer of het vlees loslaat van het bot, laat anders nog wat langer garen.
  7. Maak ondertussen de salsa (ook dit kan al een dag van tevoren). Maak hiervoor de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  8. Snijd de peper fijn en snipper de koriander. Voeg toe aan de ananas.
  9. Voeg het sap en de rasp van de limoen en een scheutje zonnebloemolie toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  10. Snijd de maïskolven doormidden en doe ze in een kookpan met water, een scheutje zonnebloemolie, een snufje zout en een beetje kerriepoeder.
  11. Kook de maïskolven 10 minuten en laat tot gebruik liggen in het kookvocht.
  12. Dep goed droog en grill rondom op de barbecue tot ze licht kleuren en goed warm zijn.
  13. Serveer de drumsticks met de maïskolven en lepel er rijkelijk de salsa over.

Ingrediënten

2 personen

Voor de kip

4 stuks drumsticks

2 maiskolven

1 eetlepel roomboter

Voor de rub

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel kerriepoeder

2 teentjes geperste knoflook

1 mespuntje cayennepeper

Voor de salsa

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

¼ ananas (naar smaak toevoegen)

0.5 jalapeno of rode peper

0.5 bakje verse koriander

sap van ½ citroen- of limoensap (naar smaak toevoegen)

1 scheutje zonnebloemolie

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 2 personen

8718882294302 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Mais zonder blad product photo
Mais zonder bladMais zonder blad2,28
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot2,29
1
Ananas product photo
AnanasAnanas1,99
Alternatief
1
Santa Maria Rode jalapeno peper product photo
Santa Maria Rode jalapeno peperSanta Maria 215G Red Jalapeño Hot2,19
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8016438001610 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief