0
Winkelmand

Rumtopf - op rum ingemaakte vruchten

Probeer eens deze rumtopf - op rum ingemaakte vruchten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor het maken van een ouderwetse rumtopf een glazen pot nodig met een wijde hals en een inhoud van minstens 3 liter.
  2. Vul de pot met verse vruchten van het seizoen, met suiker en bruine rum. Doe steeds gelijke hoeveelheden vruchten en suiker in de pot.
  3. Voeg bijvoorbeeld aan 500 g aardbeien 500 g suiker toe. En aan 500 gram mandarijnen weer 500 gram suiker.
  4. Voeg steeds zoveel rum toe dat de vruchten 2 centimeter onder staan.
  5. Laat de rumtopf in ieder geval 6 weken op een koele en donkere plaats staan, zodat de inhoud de tijd krijgt om op smaak te komen. Langer bewaren mag ook.
  6. Serveer rumtopf in combinatie met bijvoorbeeld halfstijfgeslagen slagroom, ijs, vanille- of griesmeelpudding, bij cake of pannenkoeken of bewaar tot kerst en serveer de rumtopf tijdens het kerstdiner als nostalgisch dessert.

Ingrediënten

8 personen

500 gram aardbeien schoongemaakt
of
500 gram mandarijnen geschild, in stukken, ontveld

500 gram suiker

rum (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
2
Mandarijnen product photo
MandarijnenMandarijnen2,69
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Melkunie Rum rozijnen vla product photo
Melkunie Rum rozijnen vlaMelkunie fruitvla rum/rozijnen 1L pak1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
66
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
0
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0