0
Winkelmand

Runderbouillon met ei- en wortelsterren

Probeer eens deze runderbouillon met ei- en wortelsterren!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 1 liter water met het vlees aan de kook. Schep het schuim er tussendoor af. Snijd de helft van de prei in stukken en de andere helft in smalle ringen. Houd de preiringen apart en voeg de preistukken toe aan het vlees. Snijd de helft van de wortel in stukken en de rest in plakjes van 1 cm dik. Roer de stukken wortel door de soep en houd de plakjes apart. Voeg de ui, de helft van de peterselie en selderij, de tijm, foelie en peperkorrels toe. Trek er afgedekt in 2,5-3 uur een bouillon van.
  2. Steek intussen sterren uit de wortelplakjes.
  3. Klop de eieren met de room, zout en peper los, maar niet schuimig. Giet het ei in het kopje en dek af met folie. Zet het kopje tot aan de helft in een pan met water.
  4. Breng het water tegen de kook aan en laat het ei in circa 20 minuten stollen. Stort het ei op een bord en laat afkoelen. Snijd daarna in plakken en steek er sterren uit.
  5. Zeef de bouillon door een natgemaakte theedoek of linnen doek. Verwijder de groenten en kruiden en snijd het vlees iets kleiner. Breng de bouillon op smaak met wat citroensap.
  6. Voeg het vlees, de wortelsterren en preiringen toe aan de soep en kook 2 minuten.
  7. Serveer de runderbouillon en verdeel de eisterren erover. Garneer met blaadjes peterselie en selderij.

Ingrediënten

4 personen

350 gram runderpoelet
of
350 gram runderschenkels

1 prei

1 wortel

1 ui in stukken

2 takjes bladselderij

1 mespunt tijm

1 stukje foelie

5 peperkorrels gekneusd

2 eieren

2 eetlepels kookroom

1 citroen sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

Runderreepjes naturel product photo
Runderreepjes naturelRunderreepjes naturel4,63
2
Runderschenkel product photo
RunderschenkelRu-schenkel2,85
Alternatief
2
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
Verse selderij product photo
Verse selderijCoop Selderij 45g1,11
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Verstegen Foelie product photo
Verstegen FoelieVerstegen foelie 5 g zakje1,74
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
150
Koolhydraten
2
Vetten
6
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
21
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0