Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met 0,5 tl zout en 1,5 tl peper. Pel de uien en snipper ze.
- Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom dicht. Voeg de uien toe, bestrooi met de bloem en bak een paar minuten mee.
- Schil de helft van de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Voeg de wijn, appelstukjes, bouillon, tijm, laurier en kruidnagel toe en indien nodig wat water, zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat het vlees ca. 2 uur heel zachtjes stoven.
- Voeg de appelstroop toe en laat nog een half uur stoven zonder deksel op de pan om iets in te dikken. Zet 50 minuten voor het einde van de stooftijd de oven aan op 200 graden hetelucht.
- Blancheer de spruiten 2 minuten en spoel dan met koud water af. Leg de zoete aardappel met de spruiten, partjes ui en 3-4 el olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Voeg de gesnipperde knoflook, specerijen en de rest van de peper en zout toe en schep om. Houd wat van de specerijen achter om te garneren. Zet circa 35 minuten in de oven en schep halverwege om.
- Halveer 20 minuten voor het serveren de laatste twee appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes. Bak in een koekenpan de appelparten in de rest van de boter rondom licht gekarameliseerd bruin.
- Serveer de stoof met de gebakken appeltjes erop en de achtergehouden tijmtakjes.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 965
- Koolhydraten
- 71
- Vetten
- 45
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 48
- Vezels
- 14
- Zout
- 2.6
- Suiker
- 0