0
Winkelmand

Runderstoof met gebakken appeltjes en groenten uit de oven

Een ouderwets lekker stoofpotje. De friszure appeltjes in dit gerecht maken het vlees lekker mals.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met 0,5 tl zout en 1,5 tl peper. Pel de uien en snipper ze.
  2. Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom dicht. Voeg de uien toe, bestrooi met de bloem en bak een paar minuten mee.
  3. Schil de helft van de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Voeg de wijn, appelstukjes, bouillon, tijm, laurier en kruidnagel toe en indien nodig wat water, zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat het vlees ca. 2 uur heel zachtjes stoven.
  4. Voeg de appelstroop toe en laat nog een half uur stoven zonder deksel op de pan om iets in te dikken. Zet 50 minuten voor het einde van de stooftijd de oven aan op 200 graden hetelucht.
  5. Blancheer de spruiten 2 minuten en spoel dan met koud water af. Leg de zoete aardappel met de spruiten, partjes ui en 3-4 el olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Voeg de gesnipperde knoflook, specerijen en de rest van de peper en zout toe en schep om. Houd wat van de specerijen achter om te garneren. Zet circa 35 minuten in de oven en schep halverwege om.
  6. Halveer 20 minuten voor het serveren de laatste twee appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes. Bak in een koekenpan de appelparten in de rest van de boter rondom licht gekarameliseerd bruin.
  7. Serveer de stoof met de gebakken appeltjes erop en de achtergehouden tijmtakjes.

Ingrediënten

4 personen

75 gram boter

800 gram runderriblappen

3 uien

4 friszure appels

2 eetlepels bloem

1 eetlepel gedroogde tijm

1 laurierblad

2 kruidnagels

3 deciliter witte wijn

5 deciliter runderbouillon

50 gram appelstroop

2.5 theelepels peper

1.5 theelepels zout

500 gram zoete aardappelen in blokjes of frieten

500 gram spruitjes

2 rode ui

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel paprikapoeder

0.75 eetlepel komijnzaad

0.5 theelepel koriander

2 teentjes knoflook

Ingrediënten

Voor 4 personen

Becel Vlees & jus voor bakken & braden wikkel product photo
Becel Vlees & jus voor bakken & braden wikkelBECEL MARG B&B 60X200G WRA DB NL1,09
Alternatief
1
2309478000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
3565 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
2137140000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725002235 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
O'cral Runderbouillon product photo
O'cral RunderbouillonO'CRAL Runderbouillon 340 ml0,87
Alternatief
2
8710624266868 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peperG'woon Witte Peper 50 gram0,79
Alternatief
1
87158212 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725021786 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode ui duo product photo
Rode ui duoRode ui duo0,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Sum & Sam Ketoembar product photo
Sum & Sam KetoembarSum & Sam Ketoembar 33gr Pot0,71
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
965
Koolhydraten
71
Vetten
45
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
48
Vezels
14
Zout
2.6
Suiker
0