0
Winkelmand

Runderstoof met gebakken appeltjes en groenten uit de oven

Een ouderwets lekker stoofpotje. De friszure appeltjes in dit gerecht maken het vlees lekker mals.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met 0,5 tl zout en 1,5 tl peper. Pel de uien en snipper ze.
  2. Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom dicht. Voeg de uien toe, bestrooi met de bloem en bak een paar minuten mee.
  3. Schil de helft van de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Voeg de wijn, appelstukjes, bouillon, tijm, laurier en kruidnagel toe en indien nodig wat water, zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en laat het vlees ca. 2 uur heel zachtjes stoven.
  4. Voeg de appelstroop toe en laat nog een half uur stoven zonder deksel op de pan om iets in te dikken. Zet 50 minuten voor het einde van de stooftijd de oven aan op 200 graden hetelucht.
  5. Blancheer de spruiten 2 minuten en spoel dan met koud water af. Leg de zoete aardappel met de spruiten, partjes ui en 3-4 el olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Voeg de gesnipperde knoflook, specerijen en de rest van de peper en zout toe en schep om. Houd wat van de specerijen achter om te garneren. Zet circa 35 minuten in de oven en schep halverwege om.
  6. Halveer 20 minuten voor het serveren de laatste twee appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes. Bak in een koekenpan de appelparten in de rest van de boter rondom licht gekarameliseerd bruin.
  7. Serveer de stoof met de gebakken appeltjes erop en de achtergehouden tijmtakjes.

Ingrediënten

4 personen

75 gram boter

800 gram runderriblappen

3 uien

4 friszure appels

2 eetlepels bloem

1 eetlepel gedroogde tijm

1 laurierblad

2 kruidnagels

3 deciliter witte wijn

5 deciliter runderbouillon

50 gram appelstroop

2.5 theelepels peper

1.5 theelepels zout

500 gram zoete aardappelen

500 gram spruitjes

2 rode ui

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel paprikapoeder

0.75 eetlepel komijnzaad

0.5 theelepel koriander

2 teentjes knoflook

Ingrediënten

Voor 4 personen

Becel Vlees & jus product photo
Becel Vlees & jus1,17
Alternatief
1
 product photo
runderriblappen
Alternatief
Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
3
Jonagold appels product photo
Jonagold appels1,99
Alternatief
1
Ok€ Tarwebloem product photo
Ok€ Tarwebloem0,38
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen Laurier1,33
Alternatief
1
Verstegen Kruidnagel product photo
Verstegen Kruidnagel1,53
Alternatief
1
 product photo
witte wijn
Alternatief
O'cral Runderbouillon product photo
O'cral Runderbouillon0,87
Alternatief
2
 product photo
appelstroop
Alternatief
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peper0,79
Alternatief
1
JOZO Zout naturel shaker product photo
JOZO Zout naturel shaker0,49
Alternatief
1
Aardappelblokjes zoet product photo
Aardappelblokjes zoet3,02
Alternatief
1
Spruiten product photo
Spruiten0,75
Alternatief
1
Rode ui duo product photo
Rode ui duo0,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mild1,95
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalen2,25
Alternatief
1
Sum & Sam Ketoembar product photo
Sum & Sam Ketoembar0,71
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
965
Koolhydraten
71
Vetten
45
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
48
Vezels
14
Zout
2.6
Suiker
0