0
Winkelmand

Rundvlees gestoofd in bier

Probeer ook eens rundvlees gestoofd in bier!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk rondom bruin en schep ze uit de pan.
  2. Laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren.
  3. Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
  4. Voeg de mosterd, de laurier, de tijm, de suiker en de azijn toe. Roer er de bloem door. Blus af met het bier en schep het vlees terug in de pan. Het vlees moet net onder staan; voeg zonodig een extra scheutje bier of water toe.
  5. Bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan op het laagste pitje circa 2 1/2 uur stoven. Of zet de pan in een op 150°C voorverwarmde oven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  6. Lekker met gekookte aardappelen, frieten, aardappelpuree, rijst of pasta en groenten naar keuze, bij voorbeeld sperzieboontjes of spruitjes.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels olie

750 gram runderstooflappen in dobbelstenen

2 uien grof gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngesneden

70 gram tomatenpuree blikje

1 eetlepel mosterd

2 laurierblaadjes

1 theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel balsamicoazijn

2 eetlepels bloem

1 fles donker bier

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Blonde d'Aquitaine Runder braadlap product photo
Blonde d'Aquitaine Runder braadlapRunderbraadlap 2 ster mager 3 st7,52
Alternatief
2
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Kasteel Donker bier product photo
Kasteel Donker bierKasteel Donker33cl1,35
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
465
Koolhydraten
17
Vetten
25
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
40
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0