0
Winkelmand

Salade caprese in een glaasje!

Ben je gek op salade caprese? Maak het dan eens in een glaasje. Een heerlijk gerecht en het ziet er nog eens extra speciaal uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak eerst de rucolacrème. Pureer hiervoor de knoflook, pistachenoten, Parmezaanse kaas, rucola en genoeg olijfolie om een glad mengsel te maken. Het moet echter niet te vloeibaar worden.
  2. Maar vervolgens de mozzarellamousse. Snijd de mozzarella in stukjes en doe deze in de mixer samen met een flinke scheut olijfolie, een snufje zout en een beetje zwarte peper naar smaak. Pureer de mozzarella tot een mooie, gladde en luchtige mousse.
  3. Pak 4 glaasjes met een inhoud van ongeveer 1 dl. Begin in elk glaasje met een laagje Sugocasa, dan een laagje mozzarellamousse en als laatste een laagje rucolacrème.
  4. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer goed gekoeld.

Ingrediënten

4 personen

250 gram Grand'Italia Sugocasa Erbe

1 bolletje mozzarella

1 handje handvol rucolablaadjes gewassen

30 gram pistachenoten gepeld, ongebrand en ongezouten

1 teen knoflook gepeld

40 gram Parmezaanse kaas geraspt

3 extra vergine olijfolie

4 blaadjes basilicum voor het garneren

1 snufje zout en zwarte peper

Ingrediënten

Voor 4 personen

Grand'Italia Sugocasa erbe product photo
Grand'Italia Sugocasa erbeGrand'Italia Sugocasa Erbe 690 g2,35
Alternatief
1
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr2,01
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief