0
Winkelmand

Salade met gegrilde peer en krokante parmaham

Probeer ook eens deze salade met gegrilde peer en krokante parmaham!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Bak de ham in circa 10 minuten krokant. Neem de plakken uit de oven, laat ze afkoelen en breek ze in stukken.
  2. Snijd ondertussen de peren doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  3. Verwarm de grillpan voor en gril de plakken peer aan beide kanten mooi bruin.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de walnoten met de sla en de dressing en verdeel dit over vier borden. Verdeel de plakken peer en de parmaham erover en maal er nog wat peper over.
  6. Lekker met zuurdesembrood.

Ingrediënten

4 personen

100 gram parmaham in dunne plakken

2 peren stevig

1 eetlepel olie

50 gram walnoten grof gehakt

150 gram gemengde bladsla

voor de dressing

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

1 theelepel scherpe mosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

8719189104332 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Jonge bladsla & rucola product photo
Jonge bladsla & rucolaUnbranded Jonge bladsla & rucola 80 GRM VERPAKT1,16
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Marne Dijon mosterd scherp product photo
Marne Dijon mosterd scherpDijon mosterd 235 gr0,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
305
Koolhydraten
10
Vetten
25
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0