0
Winkelmand

Salade met knapperige sjalot, biet en walnoten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten in ringen en wentel deze door de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten in circa 5 minuten rondom knapperig en goudbruin. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Bak de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Klop de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  3. Verdeel de veldsla en bieten over een schaal. Scheur de mozzarella erover, voeg de walnoten en knapperige sjalotten toe en besprenkel met de vinaigrette.

Ingrediënten

4 personen

voor de salade

4 sjalotjes

3 eetlepels bloem

50 milliliter zonnebloemolie

50 gram walnoten grof gehakt

75 gram veldsla

2 bieten in plakjes, gekookt

1 bol mozzarella

voor de vinaigrette

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

2 eetlepels rodewijnazijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
8710624753368 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
g'woon Bloemenhoning helder product photo
g'woon Bloemenhoning helderzacht en g'woon lekker zoet heldere bloemenhoning 350g1,79
Alternatief
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
17
Vetten
35
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
11
Vezels
3
Zout
0.4
Suiker
0