0
Winkelmand

Sambal badjak

Opzoek naar een Aziatische lekkere saus op tafel? Probeer deze lekkere Sambal badjak eens uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor 150-200 ml sambal badjak de zonnebloemolie en fruit hierin de uien. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  2. Voeg de trassi en 5-6 fijngehakte rode pepers toe en fruit al roerend 30 minuten op een lage stand. Voeg een de gember, de suiker, de azijn en 4 eetlepels water toe en kook al roerend nog 15 minuten op een lage stand.
  3. Laat de sambal badjak helemaal afkoelen. Bewaar maximaal 2 maanden in een brandschoon, afgesloten potje in de koelkast.

Ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

3 uien gesnipperd

4 teentjes knoflook gepeld

1 theelepel trassi

5 rode pepers fijngehakt

1 stukje gemberwortel geraspt

1 theelepel suiker

1 eetlepel azijn

Ingrediënten

Voor 0 personen

g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8713344008282 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Gember verpakt product photo
Gember verpaktGember verpakt2,74
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1

Alternatief