0
Winkelmand

Sandwich van zelfgebakken appelbrood met geitenkaas en appel

Maak je lunch eens extra speciaal met deze luxe sandwich. Versgebakken appelbrood en een heerlijke mix van zoet en hartig beleg.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Activeer de droge gist met de suiker in een kommetje met 1 dl handwarme melk en laat 10 minuten staan.
  2. Meng de bloem in een mengkom met het zout. Voeg de gewelde gist met melk, de rest van de melk en de olie toe en mix 5 minuten lang tot een soepel deeg. Kneed er dan de kaas en kruiden door. Een soepel deeg rijst gemakkelijker dan een te stevig deeg, wacht liever met bloem toevoegen tot na de eerste keer rijzen.
  3. Laat het deeg in de afgedekte kom op een lauwwarme plaats in ca. 1 uur in volume verdubbelen. Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd 250 gram appels in blokjes van 1x1 cm, hussel om met 2 el bloem en kneed kort door het deeg. Is het deeg nog erg plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe.
  4. Leg in de met bloem bestoven vorm en bestuif met een beetje bloem. Knip of snijd het deeg een paar keer in, dan rijst het nog beter. Laat nogmaals 45 minuten tot 1 uur afgedekt rijzen of tot verdubbeld volume.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden met een oventhermometer ter controle. Bak het brood in 45-55 minuten bruin en gaar, kleine broden bakken sneller gaar dan een groot brood.
  6. Controleer na 30 minuten of het brood niet te snel bruint, dek eventueel af met aluminiumfolie.
  7. Als het brood hol klinkt als je op de bodem klopt is het gaar, bak anders nog iets langer. Haal direct uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen onder een schone theedoek tegen uitdrogen.
  8. Snijd het brood in plakken. Bestrijk 4 plakken royaal met de geitenkaas en nog 4 plakken met de stroop of honing.
  9. Snijd de appels doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd in dunne schijfjes en leg op de geitenkaas. Bestrooi met wat peper, walnoten en basilicumblaadjes.
  10. Leg de boterhammen met de stroopkant op het beleg en stapel 2 of 3 halfjes op elkaar per persoon met een prikker erdoor.

Ingrediënten

Voor het brood

extra (spelt)bloem (naar smaak toevoegen)

extra (spelt)bloem (naar smaak toevoegen)

7 gram droge gist

1 theelepel zout

1 eetlepel suiker

extra melk (naar smaak toevoegen)

extra melk (naar smaak toevoegen)

30 milliliter olijfolie

150 gram geraspte oude kaas

1.5 elstar appels
of
1 eetlepel Italiaanse kruiden
of
1 eetlepel Provençaalse kruiden

Voor de sandwich

2 kanzi appels

3 eetlepels appelstroop
of
3 eetlepels honing

200 gram zachte geitenkaas

2 kanzi appels

0.25 theelepel vergemalen peper

0.5 theelepel koekkruiden
of
theelepel kaneel (naar smaak toevoegen)

25 gram walnoten

4 takjes basilicum

Ingrediënten

Voor 0 personen

Smaakt Speltbloem product photo
Smaakt Speltbloemspeltbloem Smaakt bio basiseenheid1,95
1
Dr Oetker Gist levure product photo
Dr Oetker Gist levureDr. Oetker Gist Instant 3 x 7 g Multi-pack0,59
1
87158212 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1.5 l Pak1,55
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Melkan Oude 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Oude 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Oud WGM Geraspt 175g2,69
Alternatief
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
52296 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen Italiaanse kruiden 50 g Pot3,15
Alternatief
1
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,99
Alternatief
1
8710624266868 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Coop Jong belegen geitenkaas plakkenCoop Jong belegen geitenkaas gesneden3,50
Alternatief
1
8715800000649 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
750
Koolhydraten
83
Vetten
31
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
30
Vezels
6
Zout
1.7
Suiker
0