0
Winkelmand

Savooiekoolrolletjes

Een heerlijk Hollands recept voor savooiekoolrolletjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de koolbladeren met zout 2 minuten. Spoel ze met koud water af in een vergiet.
  2. Wel de couscous. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
  3. Voeg de chilipoeder, zout, peper, de kastanjechampignons en de amandelen toe en roerbak 2 minuten. Schep de couscous erdoor.
  4. Leg de koolbladeren naast elkaar en dep ze droog. Snijd eventueel harde nerven weg maar laat de bladeren heel.
  5. Verdeel het couscousmengsel over het midden van de bladeren. Vouw de zijkanten van de kool naar binnen en vorm rolletjes.
  6. Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Zet ze afgedekt 15 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

4 personen

8 grote koolbladeren

100 gram couscous

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook geperst

1 sjalot gesnipperd
of
1 kleine ui gesnipperd

0.5 theelepel chilipoeder

100 gram kastanjechampignons gehakt

1 eetlepel blanke amandelen grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dari Couscous medium product photo
Dari Couscous mediumDari Couscous Medium 500 g1,44
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Niet beschikbaar

koolbladeren
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
22
Vetten
9
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0