0
Winkelmand

Schotse tattie scones

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de aardappelpuree en meng met de boter, eidooier, bloem en het bakpoeder. Meng tot een samenhangend deeg.
  2. Rol het deeg uit tot circa 1,5 cm dik en steek rondjes uit van circa 10 cm. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de scones een halve minuut aan beide kanten op middelhoge tot hoge stand.
  3. Besmeer elke scone met 1 eetlepel roomkaas en beleg met 2 plakjes gerookte zalm. Bestrooi eventueel met 1 eetlepel gehakte bieslook en serveer direct.

Ingrediënten

300 gram aardappelpuree

50 gram zachte boter

1 eidooier

75 gram bloem

0.5 theelepel bakpoeder

2 eetlepels zonnebloemolie

8 eetlepels verse roomkaas

8 plakjes gerookte zalm

1 eetlepel bieslook gehakt

Ingrediënten

Voor 0 personen

Aardappelpuree product photo
AardappelpureeUNBRANDED Aardappelpuree 500gr1,61
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,59
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,19
Alternatief
2
Gerookte Noorse zalm product photo
Gerookte Noorse zalmGerookte Noorse zalm4,00
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief