0
Winkelmand

Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Snijd de topjes van de knoflookbollen, zodat de teentjes zichtbaar worden en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje.
  2. Giet de olijfolie erover, zodat deze tussen de teentjes kan lopen. Bestrooi met zout en zet het schaaltje op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en laat minimaal 45 minuten garen.
  3. Rasp intussen de helft van de citroenschil af en pers de vrucht uit. Wrijf de karbonades in met wat olijfolie, citroenrasp, de helft van het citroensap, de oregano, zout en peper.
  4. Leg de karbonades na 20 minuten naast het schaaltje met knoflook op het aluminiumfolie en rooster 10 minuten. Keer om en rooster nogmaals 10 minuten. Laat afgedekt rusten onder folie.
  5. Neem de knoflook uit het schaaltje en druk de teentjes uit de schil in een ander schaaltje. Roer de mayonaise, crème fraîche en een scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze knoflooksaus bij de karbonades. Lekker met friet en een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

2 bollen knoflook

2 eetlepels olijfolie

4 grote schouderkarbonades

1 citroen sap

1 citroen sap

1 eetlepel oregano

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
2310050000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
5
Vetten
32
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0.3
Suiker
0