0
Winkelmand

Schuimberg in zabaglionesaus

Probeer ook eens deze heerlijke schuimberg in zabaglionesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eiwitten en de poedersuiker met een elektrische mixer tot stijve glanzende pieken.
  2. Klop de eidooiers los met de wijn en suiker en zet de kom bovenop een steelpannetje met een klein laagje water dat tegen de kook aan is.
  3. Klop voortdurend met een garde tot de eieren licht gebonden en romig van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  4. Giet de saus in vuurvaste bakjes. Verwarm de ovengrill.
  5. Klop de eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla een mooie berg eiwitschuim.
  6. Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete grill en laat licht verkleuren. Serveer direct, eventueel bestrooid met poedersuiker.

Ingrediënten

4 personen

4 eieren gescheiden, superverse

2 eetlepels poedersuiker

3 eetlepels fijne tafelsuiker

4 eetlepels zoete witte wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
125
Koolhydraten
11
Vetten
5
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0