0
Winkelmand

Schuimpannenkoekjes met honing-kersensiroop

Schuimpannenkoekjes met honing-kersensiroop om je vingers bij af te likken!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet voor de siroop de kersen af en vang het sap op. Pureer de kersen en verwarm de honing en het kersensap in een pan. Kook het geheel iets in en bind het met aangelengd aardappelzetmeel. Voeg naar wens een scheutje sherry, kirsch of sake toe.
  2. Schijd het eiwit van de eidooiers. Doe de ongeklopte eiwitten afgedekt in een vetvrije kom en zet deze 12-15 minuten in de diepvries.
  3. Klop intussen de eidooiers met de melk en het vanille-aroma dik en schuimig.
  4. Zeef de cakemeel en het bakpoeder boven de kom en spatel luchtig door.
  5. Neem het eiwit uit de diepvries en klop ook deze wit en schuimig. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.
  6. Verhit een ingevette koekenpan.
  7. Spatel het eiwit in delen door het beslag. Zet de warmtebron op een lage stand en schep 3 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag met tussenruimte in de pan. Bak de pannekoekjes gaar in 5-6 minuten.
  8. Giet 2 eetlepels water in de pan tussen de pannenkoekjes. Schep nog een schepje beslag op de pannenkoekjes en dek af met een deksel.
  9. Open de pan na 2 minuten en schep nog een beetje beslag op de pannenkoekjes. Voeg als het water verdampt is nog een beetje water toe.
  10. Laat afgedekt op een lage stand 4-5 minuten garen (bak, als de pannenkoekjes iets vastzitten, nog 2-3 minuten langer, anders barsten ze in het midden).
  11. Keer om en bak nog 2-3 minuten aan de andere kant. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet de kersensiroop erover.

Ingrediënten

4 eieren gesplitst

3 eetlepels melk

1 theelepel vanille-essence bakproducten

70 gram cakemeel
of
70 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

50 gram suiker

arachideolie (naar smaak toevoegen)

voor de siroop

700 milliliter kersen pot, op sap

3 eetlepels honing

1 theelepel aardappelzetmeel
of
1 theelepel maizena

1 scheutje sherry
of
1 scheutje kirsch

Ingrediënten

Voor 0 personen

Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
8710466254726 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrij product photo
Koopmans Zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrijKoopmans Zelfrijzend Amandelmeel glutenvrij3,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
g'woon Kersen zonder pit product photo
g'woon Kersen zonder pitg'woon Kersen zonder pit op siroop 700 grm1,19
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8714700536005 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Copias Sherry medium product photo
Copias Sherry mediumCopias Sherry Medium Dry3,49
Alternatief
1

Niet beschikbaar

kirsch
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
260
Koolhydraten
42
Vetten
7
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
7
Vezels
1
Zout
0.3
Suiker
0