0
Winkelmand

Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole

Probeer eens deze semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Schep de kaas in een afsluitbare bak en zet minimaal 1 uur in de diepvries.
  2. Schep de biet om met de kappertjes, balsamico, honing en wat tijm. Bewaar wat tijm om te garneren.
  3. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Schep op elk bord een lepel van de salsa en maak met behulp van 2 vochtige lepels 4 mooie bollen van het bevroren kaasmengsel.
  5. Leg ze op of naast de salsa en bestrooi met de overige tijm.

Ingrediënten

4 personen

voor de semifreddo

150 gram ricotta

150 gram Parmezaanse kaas geraspt

voor de bietensalsa

1 gekookte biet in kleine blokjes, ontveld

1 theelepel kappertjes

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel honing

2 takjes tijm alleen de blaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Coop Bieten met ui product photo
Coop Bieten met uiCoop Bieten met ui1,99
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
225
Koolhydraten
4
Vetten
15
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
18
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0