0
Winkelmand

Semifreddo met pecannoten en kaneel

Probeer eens deze semifreddo met pecannoten en kaneel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop het eiwit met een snufje zout in een brandschone kom tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel stijf. Spatel de pecannoten door het eigeel en schep hier 1/3 deel van de slagroom door. Schep, als dit goed is gemengd, de rest van de slagroom erdoor. Spatel daarna het stijve eiwit erdoor. Spoel de vorm om met koud water en giet het roommengsel erin. Tik de vorm een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm minimaal 4 uur in de diepvries.
  2. Zet de vorm een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo op een schaal of bordjes. Serveer direct.

Ingrediënten

8 personen

2 eieren gesplitst

40 gram fijne tafelsuiker

200 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram pecannoten fijngehakt

Ingrediënten

Voor 8 personen

Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
8710725008091 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
285
Koolhydraten
10
Vetten
25
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0